Architecten

Een architect vinden is geen gemakkelijke opgave. Voor een geslaagd project is een goede vertrouwensrelatie de beste garantie op succes. Neem daarom de nodige tijd om de architect van uw dromen te vinden. Informeer ook even bij familieleden, vrienden, kennissen, collega's en vaklui naar hun ervaringen met hun architect. Hou uw ogen open als u de baan op gaat en bel eventueel aan als u een woning ziet die u bevalt om de naam van de architect te vragen. Hieronder vindt u enkele architecten waar wij als klasbakken van de bouw reeds erg goede ervaringen hebben mee opgedaan. We hebben er ook enkele grote architecten uit het verleden bijgeplaatst die hun stempel op de architectuur gezet hebben en ons blijven inspireren. Uiteraard staan wij open voor samenwerkingen met andere architecten.

 

 

Miranda de Boeck

Als vrouw ben ik steeds op zoek naar esthetiek en functionaliteit welke beide even belangrijk zijn om een aangename woonomgeving te bekomen. Ik vertrek vanuit de ruimtelijke beleving binnenin de woning en bekijk de cruciale zichten naar buiten. Het is een constant spel tussen ruimtelijkheid binnenin en de architecturale uitstraling van de  woning van buitenaf.  Een aslijn, verrassingseffecten enz.., kunnen de woning vaak ruimer laten lijken dan ze werkelijk is. Elk detail is belangrijk, die bepalen immers het karakter van de woning. Samen met het concept, speelt de keuze van de materialen ook een belangrijke rol. Met passie voor nieuwe ideeën, architecturale vormen en boeiende materialen zoek ik naar een persoonlijk ontwerp dat perfect past bij de persoonlijkheid van de opdrachtgever.

Bezoek de website

Bekijk realisatie

Jean-Pierre Van Cauwenberghe

Een evenwichtig leven begint bij een harmonieuze woon- en/of werkomgeving. Als Feng Shui architect streef ik naar evenwicht en harmonie om zo de juiste energiestromen te creëren. De 5 elementen van de eeuwenoude Feng Shui leer – vuur, metaal, hout, aarde en water – breng ik telkens op een evenwichtige combinatie met elkaar samen. De 3de peiler ‘hout’ staat symbool voor de natuur. Dit groene aspect vertaal ik naar ecologisch verantwoorde projecten. Met Equipa3 maken we van je huis of werkplek een plaats van geluk, energie en inspiratie. Kortom, wij zorgen voor rust in wonen en werk.

Bezoek de website

Bekijk realisatie

Carla Degryse

  • Studies architectuur aan St-Lucas te Gent
  • Post-graduaat monumenten-& landschapszorg aan Henri Vandevelde Instituut te Antwerpen
  • Preventie-adviseur Nivo II (2000-2001)
  • Veiligheidscoordinator Nivo A (2003)
Bezoek de website

Bekijk realisatie

Architecten A2 - Leen Vereecke

Architecten A2 streeft naar architectuur in wederzijds vertrouwen met de klant. En voor een zoektocht naar de ideale levensruimte voor het hele gezin. Hier leggen we ook de link met interieurarchitectuur, waarvoor we binnen het team onze specialisten hebben.

Bezoek de website

Bekijk realisatie

Rik Boone

Architect Rik Boone heeft met zijn eigen bureau, lightness architects, een erg ruime ervaring. Kenmerkend voor zijn stijl is de combinatie van geborgenheid t.o.v. de buitenomgeving en zo groot mogelijke openheid naar het eigenlijke gezinsgebeuren. 

Bezoek de website

Bekijk realisatie

Adolf Loos

Ik vind dat de architectuur moet vertrekken vanuit het gezonde verstand. Ik teken zeker geen overbodige tierlantijntjes want dit vind ik absolute tijdsverspilling en bovendien zijn deze ornamenten reeds tijdens de uitvoering ouderwets geworden. Voor mij staat de functionaliteit voorop. Mooie decoratieve materialen gebruik ik wel, maar ze moeten ondergeschikt zijn aan de architectuur.

Bezoek de website

Bekijk realisatie

Frank Lloyd Wright

Ik hou ervan om steeds een ruimtelijke versmelting tussen het exterieur en het interieur te bekomen, zodat het interieur naadloos overgaat in het exterieur en vice versa. Ik hou erg van horizontale lijnen in mijn architectuur en ik combinaar graag geometrische figuren tot 1 mooi geheel.

Bezoek de website

Bekijk realisatie

Henry Van de Velde

Ik ga steeds uit van de functies, de vorm komt voor mij op de tweede plaatse en vloeit als het ware voort uit de functie. Mijn stijl staat gekend als art nouveau alhoewel ik het daar zelf niet mee eens ben. Ik hou ervan om niet alleen de architectuur in grote lijnen te schetsen,

maar ook om het interieur tot in de details te ontwerpen.

Bezoek de website

Bekijk realisatie