Blog

Opendeurdag 21/06/2020 - referentiewoning Haaltert

Opendeurdag in een 'echte' woning die wij voor een klant gebouwd hebben. Omwille van de COVID-19 richtlijnen vragen wij om hiervoor een afspraak te maken.
Reserveren

Warmtepomp

Een warmtepomp gebruikt energie uit de natuur waardoor het een ecologische én energie-efficiënte keuze is. Het systeem kan warmte uit de grond, uit het grondwater of uit de buitenlucht halen. Deze gratis en hernieuwbare energie wordt door de warmtepomp aangewend voor de verwarming van werk- of leefruimtes, voor de aanmaak van warm sanitair water en zelfs voor de verwarming van het zwembad. De werking van een warmtepomp kan je eigenlijk vergelijken met de werking van de motor van je koelkast, maar dan precies omgekeerd.
Meer weten

Ventilatie

Doordat isolatie en luchtdichtheid een belangrijke rol spelen bij iedere nieuwbouw, stijgt ook de nood aan een goede ventilatie. We hebben allemaal nood aan verse én gezonde lucht om goed te kunnen functioneren. Luchtcirculatie zorgt voor een gezond binnenklimaat door ‘vervuilde’ lucht te vervangen door nieuwe, verse lucht. De lucht in een woning raakt vervuild door blootstelling aan verschillende vervuilingsbronnen: zweet, ademhaling, huisdieren, onderhoudsproducten, …
Ventilatie

Isolatie

In België hebben we verwarming nodig om het hele jaar door een aangename binnentemperatuur te bereiken. Indien de binnentemperatuur hoger is dan de buitentemperatuur ontstaat volgens de wetten van Fourier energietransport door de schil van een gebouw (muur, dak, vloer). Om de temperatuur constant te houden, moet deze verloren gegane energie weer toegevoegd worden.
Isolatie

Verlichting

De verlichting in een huis is erg belangrijk en toch wordt er hier tegen nog veel gezondigd. Een goede verlichting moet praktisch & efficiënt zijn, maar ook de juiste sfeer scheppen. In woningen wordt er daarom steeds gewerkt met een combinatie van soorten verlichting. Als basis wordt er steeds gebruik gemaakt van een degelijke algemene verlichting die ook reeds zorgt voor de eerste toon naar sfeer & beleving toe. Deze basisverlichting wordt verder aangevuld met accentverlichting om extra detail en/of zones uit te lichten. Om het verhaal helemaal af te maken kan er dan nog extra sfeerverlichting toegepast worden.
Verlichting

De Intelligente woning

In tegenstelling tot een domotica-installatie, die het soms meer van snufjes moet hebben, is een intelligente woning een oplossing die uw huis echt slimmer maakt. Hierdoor weet uw huis als het ware wat u gaat doen en anticipeert hierop. Een intelligente woning moet het niet hebben van ingewikkelde bedieningspanelen, combinatietoetsen en andere onzin, maar weet uit zichzelf wat het moet doen zodat u en uw gezin het niet meer moeten doen.
Smarthome

BEN woning

BEN is een afkorting en staat voor Bijna Energie Neutraal. Dit betekend een woning die bijna geen energie verbruikt en toch over voldoende comfort beschikt voor de bewoners. Men spreekt van een BEN woning van zodra het E-peil kleiner of gelijk aan 30 is.
BEN woning

Renoveren of slopen?

Een zinvolle vraag die men bij de start van iedere renovatie moet stellen is of deze renovatie wel zinvol is, of dat sloop en heropbouw meer aangewezen zijn? Belangrijk is om voor de start alle factoren duidelijk in kaart te brengen om te vermijden dat er tijdens de renovatie problemen opduiken die de balans voor renovatie negatief zou doen uitslaan.
Lees meer

Klasbak gezocht

Momenteel zijn wij op zoek naar een metser om ons Multibuild team te versterken. Multibuild is de firma die voor Multibat alle ruwbouwwerken uitvoert. Passie voor de bouw en oog voor details & afwerking zijn jouw sterke troeven. Je komt terecht in een ervaren team waarin je volop je eigen skills kan ontwikkelen. Goesting om mee te helpen bouwen aan mooie villa's aarzel dan niet en telefoneer naar Kimberly : 0474/41.82.19
Bekijk de vacature