Renovatie Izegem

Versmelten van 2 gevels tot 1 mooi architecturaal geheel.

Voor
Renovatie - oorspronkelijke toestand
Na
Renovatie woning met gevelbekleding in verbrand hout
Renovatie woning met gevelbekleding in verbrand hout

Bij deze grondige renovatie werden het woonhuis en het aanpalend atelier tot 1 geheel samen gesmolten. Het nieuwe geheel bestaat nu uit een ruimere woning en een kantoorgedeelte.

De volledige voorgevel werd in een nieuwe, moderne architectuur gestoken en, waar nodig, werden er nieuwe raamopeningen gecreëerd, om zo de leefruimtes aanagenamer te maken.

Deze voorgevel werd tegelijkertijd volledig geïsoleerd om het comfort van de woonst te vergroten. In de plaats van de grote, industriële poort werd een glasgevel met toegangsdeur gestoken.

 

Eén geheel achter strakke gevel in verbrand hout.

Als gevelbekleding werg gekozen voor Shou Sugi Ban waarbij naaldhout aan één zijde gebrand door drie planken tot een schoorsteen samen te binden en onderin een vuurtje te stoken. Zo kregen ook de geveldelen van de Japanse houten huizen een brandvertragende koollaag. Shou Sugi Ban, ook wel yakisugi genoemd, wordt in Japan nog steeds toegepast, ook in moderne gebouwen ontworpen door bekende architecten als Terunobu Fujimori.

Het oude, houten schijnwerk werd vervangen door nieuw, hedendaags aluminium schrijnwerk in textuur zwart, wat perfect aansluit bij de nieuwe, strakke gevelpartij. De industriële poort werd vervangen door een glasgevel om zo meer licht binnen te trekken. Er werden ook verticale ledlijnen in de gevel verwerkt die op hun beurt de gevel-architectuur nog versterken.

 Shou Sugi Ban of Yakisugi past binnen de Japanse levensfilosofie van Wabi Sabi, en de pure visie op schoonheid.

 

 

 

Architect: Architectenburo B+M

Houten gevelbekleding in combinatie met zwart alu schrijnwerk
Gordijn vliesgevel in residentiële toepassing
Shou Sugi Ban of Yakisugi past binnen de Japanse levensfilosofie van Wabi Sabi, en de pure visie op schoonheid.
Shou Sugi Ban of Yakisugi past binnen de Japanse levensfilosofie van Wabi Sabi, en de pure visie op schoonheid.
Renovatie met zwart aluminium schrijnwerk
Vliesgevel om veel licht binnen te trekken
Interieur renovatieproject met eiken natuur
Interieur renovatieproject met bandraam
Interieur renovatieproject met nieuwe lichtaccenten
Interieur renovatieproject
Interieur renovatieproject met nieuwe lichtaccenten