Renovatie met respect voor het verleden.

Interbellum

Deze diepgaande en energetische renovatie gebeurde met alle respect voor het verleden. De typische, architecturale kenmerken werden volledig hersteld in de oorspronkelijke toestand. De stalen ramen met valse centers werden vervangen door aluminium exemplaren met echte centers.

Voor
Toestand voor de renovatie
Na
Interieur-Interbellum-appartement-na-renovatie

Moderne inrichting met luxueuze materialen

Door een ingrijpende renovatie werd dit appartement niet alleen in zijn grandeur hersteld, maar werd deze ook voorzien van de allerlaatste technieken. Zo werden de rondbogen mooi uitgewerkt en geïsoleerd, werden de stalen ramen vervangen door goed isolerende aluminium ramen en beschikt het volledige appartement nu over vloerverwarming. De gebruikte materiaalkeuze zoals de natuursteen, de goud-accenten & het veelvuldig gebruik van donker, warm hout zorgen voor een luxueuze aankleding. Door dezelfde materialen telkens te laten terugkeren oogt het interieur toch erg rustig.

" Tijdloze chique zorgt voor serene sfeer "

De gebruikte materiaalkeuze zoals de natuursteen, de goud-accenten & het veelvuldig gebruik van donker, warm hout zorgen voor een luxueuze aankleding. Door dezelfde materialen telkens te laten terugkeren oogt het interieur toch erg rustig.

Een luxueuze aankleding van natuursteen, goud, donkere tinten en warm hout

sfd
ssfd

Restauratie voorgevel

De gevel werd volledig opnieuw proper gezet door te 'luchtgommen' en zo in haar oude glorie hersteld. De gebroken ornamenten werden volledig hersteld in hun originele staat. Bovendien werden er 3 bijkomende appartementen bovenop het bestaande gebouw geplaatst. Dit was een echt huzarenstukje waarvoor de funderingen werden versterkt en er een extra staalstructuur tot boven werd toegevoegd aan de bestaande structuur. Om de ingreep te beperken werd voor de optopping gekozen voor een massiefhoutbouw systeem.

Hedendaags woonplezier in een gebouw met geschiedenis

Op deze manier wordt een mooi architecturaal pareltje geconserveerd voor de toekomst. Bovendien genieten de bewoners van modern, hedendaags comfort net zoals in een nieuwbouw woning.

Voor
Interbellum project - oorspronkelijke gevel
Na
Voorgevel interbellum project - Nieuwe toestand
Ruim, gezellig appartement aangekleed met gouden tinten.

De achtergevel werd volledig ingepakt met isolatie om het volledige gebouw te isoleren volgens de hedendaagse normen. Daarna werd de volledige achtergevel afgewerkt in witte crepi.

Voor
Oude toestand achtergevel Interbellum project
Na
Vernieuwde & geïsoleerde gevel