Strakke, halfopen bebouwing in Haaltert

Deze woning realiseerde Multibat volgens het plan van architect IR Tryhou, handelend in opdracht van de bouwheer. Deze halfopen bebouwing bewijst dat een lichtrijke, comfortabele woning hand in hand gaat met duurzaamheid & energiezuinigheid.

Ontwerp

De ruime woning heeft een woonoppervlakte van 300m² , en bestaat uit splitlevels. De halfopen bebouwing krijgt door de moderne & strakke architectuur de allure van een grote villa. Er is enorm veel bergruimte aanwezig o.a. door de ruime kelder. Door te spelen met verschillende volumes en niveaus worden de nadelen van het terrein (hellend in alle richtingen) troeven. De leefruimtes zweven als het ware boven het terrein waardoor je uit alle ramen een mooi uitzicht hebt. De woning bestaat uit grote, open volumes met veel lichtinval waardoor je bijna door het huis kan kijken.

Een halfopen bebouwing met de allure van een grote villa

 

 

 

De grote, open volumes met grote raampartijen zorgen voor erg veel lichtinval

Grote glaspartijen waardoor het licht rijkelijk binnenstroomt
Grote glaspartijen waardoor het licht rijkelijk binnenstroomt
Eetruimte centraal in de open leefruimte
Badkamer met gietvloer

Prestaties

Een doorgedreven isolatie en ruime aandacht voor de luchtdichtheid, gekoppeld aan energiewinning (PV installatie) in combinatie met een smarthomesysteem zorgen voor een lage energiefactuur.

De verwarmingsinstallatie bestaat uit een warmtepomp op geothermie, bijkomend voordeel hiervan is dat je in de zomer hiermee ook passief kan gaan koelen.

Multibat zet hier een mooi resultaat neer met een E-peil van 15.

Buitenafwerking

De gevel is volledig afgewerkt in witte siliconenharspleister wat in combinatie met het zwart aluminium schrijnwerk afgewerkt met een aluminium kader, de woning wat extra karakter verleent.

Binnenafwerking

De vloerbedekking van de volledige woning is een PU gietvloer die naadloos overloopt in de natte ruimtes. Op het benedenverdiep zijn de binnendeuren plafondhoog & trimless uitgevoerd.

"Het bouwen van een huis is een stressvolle en energievretende periode, ik was en ben nog steeds blij dat ik tijdens dit proces van de eerste tot de laatste dag (en ook nog daarna) begeleid en geholpen werd door een team dat samen met mij geloofde in mijn project en dit tot een mooi eindresultaat bracht"
Een glazen vloer zorgt ervoor dat het licht via de koepel tot beneden in de woning geraakt
Gietvloer met ingewerkt deurmat
Leefruimte met ruime zithoek