Strakke, moderne villa in witte gevelsteen

Moderne, strakke villa in wit geschilderde gevelsteen met zwembad

Deze strakke, moderne villa is gesloten aan de straatzijde, maar opent zich helemaal aan de tuinzijde met maximaal zicht op het zwembad. Aan de voorzijde is de muuroppervlakte veel groter dan de glasaoppervlakte, aan de achterzijde is dit net het omgekeerde. Naast de wit geschilderde gevelsteen en het aluminium schrijnwerk werd alleen gekozen voor enkele houten accenten om deze woning aan te kleden.

Er werd bewust voor gekozen om het aantal materialen te beperken, om op die manier een sobere & éénduidige uitstraling na te streven.

 

Een belangrijke uitdaging was om het zwembad mee te integreren in het ontwerp. De achtergevel krijgt recht tegenover het zwembad dan ook een glaspartij die zich uitstrekt over de volledige hoogte van de achtergevel om zo de lijnen van het zwembad te versterken. Zo wordt de architectuur van de woning doorgetrokken in de buiten-aanleg en vice-versa. Het spiegelende zonlicht op het wateroppervlak treedt op die manier royaal de woning binnen. 

Op zonnige dagen is het zwembad met terras de leefruimte.

Door te kiezen voor een wit geschilderde gevelsteen verkrijgt deze woning de allure van een vakantie villa, terwijl ze wel volledig in de omgeving past.  

Strakke moderne villa in witte gevelsteen en zwembad
Strakke moderne villa in witte gevelsteen en zwembad
Voorgevel strakke moderne villa in witte gevelsteen

Gesloten voorgevel in wit geschilderd gevelsteen. 

Detail voorgevelpartij strakke moderne villa in witte gevelsteen

Detail uitnodigende inkompartij 

Achtergevel met grote glaspartijen

De achtergevel beschikt over grote glasoppervlaktes.